typer av städtjänster städföretag erbjuder

Professionella städtjänster – olika typer av städservice som är tillgängliga

Professionella städtjänster kan hjälpa både bostäder och kommersiella anläggningar. Det är mycket viktigt att upprätthålla renligheten i ett hem, ett kontor och andra platser vi trivs och använder. Renlighet är något som gör våra liv och jobb mycket enklare. Men på grund av vissa problem sätts ofta uppgiften att städa och organisera våra utrymmen åt sidan. Oavsett vad som hindrar dig från att städa ditt hem eller kontor, kan du alltid lita på professionella för städhjälp.

Olika typer av städtjänster

Nedan följer några av de olika städtjänsterna som du kan anlita en rekommenderad städfirma i Visby för.

Allmän hemstädning

Det handlar om att sopa och moppa golvet. Köksdiskar och handfat rengörs också. Möbler kommer att dammas av och sättas i ordning. Det finns också några hushållsarbetare som kan utföra mindre hushållsreparationer och laga mat utöver allmänna rengöringsuppgifter. Det är ditt val om du ska anlita någon till att göra städningen regelbundet eller anlita en städfirma som kommer vid behov.

Tvättning

Förutom att städa ditt hem finns det också städtjänster som erbjuds för att tvätta, vilket i huvudsak är en rengöringsuppgift. Det här alternativet sparar dig tid för du slipper själv ta hand om alla din tvätt. Istället kan du anlita en tvätthjälp som besöker ditt hem minst en gång i veckan för att tvätta och rengöra kläder, sängkläder, gardiner, madrasser, etc. Vissa tvätthjälpare kan också erbjuda viknings- och strykningstjänster.

Mattrengöring

Rengöring av mattor kan vara utmanande och tröttsamt, således är ditt bästa och mest praktiska alternativ helt enkelt att anlita någon att göra det åt dig. Det är då också ditt val om du bara vill att mattan ska dammsugas, kemtvättas, rengöras med maskin, sköljas eller rengöras. Kemtvätt gör att du kan förvänta dig att mattan blir helt torr. Skumrengöring innebär schamponering och kemtvätt. I kommersiella byggnader är maskinrengöring idealisk eftersom den här metoden innebär enbart ett underhåll av mattorna för att bibehålla ett bra utseende. Om du vill att din matta ska vara grundligt rengjord kan du välja ångrengöring eller varmvattenutvinning som inte bara tar bort smuts, utan också de mikrober som döljer sig i mattan.

Fönsterputsning

En annan rengöringsuppgift som du förmodligen bara borde överlåta till proffs är att rengöra fönster. Sopning och moppning kan vara en uppgift som du enkelt själv kan utföra, men fönster (särskilt högre och glasfönster) skulle kräva mer energi och arbete. Det blir inte bara glaspanelerna som rengörs, utan även ramarna.

Poolrengöring

Att ha en swimmingpool hemma kan vara en stolthet och glädje, men inte när det gäller att rengöra och skrubba den för att avlägsna smuts. Då är det bra att det finns människor som du kan ringa och anlita för att göra den här uppgiften åt dig. De kan skrubba plattorna och se till att poolen är ren, säker och hygienisk igen för din familj att använda.

Vaktmästeri

Vaktmästare behövs vanligtvis av kommersiella och industriella anläggningar. På kontor, köpcentrum, sjukhus, skolor etc. är vaktmästare ofta anställda för att hjälpa till med att städa anläggningarna. De behövs för sopning och moppning av golv. Vaktmästare anställs också för tömning av papperskorgar. De är också nödvändiga för att upprätthålla saniteten på toaletter och duschar.