Rengöring av badrum – Smarta städtips

Det finns 5 platser i badrummet som måste underhållas regelbundet för att vara sanitära och rena. Golv, bänkar, diskbänken, dusch/bad och WC. Med normala städprodukter och ett veckoschema så kan ditt badrum kännas rent och fräscht för både dig och dina gäster.

Tips om korrekt städning av ditt badrum

så rengör du alla delar av ditt  badrum snabbtSkura golven för att få bort hår, skräp och damm från sprickor och hörn är en sak som du bör göra regelbundet. Hår faller på golvet varje dag. Män som rakar sina skägg får det på golvet, samma som när du borstar håret. Det är oundvikligt och det kommer att hända. Hår i kombination med smuts, damm, smink och allt annat gör att du kan få en äcklig sörja som inte är fräsch. Använd ett bra blekmedel och en skurborste för att få bort det på svåråtkomliga platser. Skura sen golven så de blir ordentligt rena.

Tips: Använd Badrumsmattor och mattor för att hålla ditt badrumsgolv rena längre!

Bänkar och diskbänken är viktigt att hålla rent tillsammans. Ditt handfat har mycket smuts och bakterier som kan gro i tandkräm och hårprodukter. Du tvättar händerna här och du spottar i handfatet när du borstat tänderna. Smuts och allt som är på dina händer och ansikte kommer ner i handfatet. Det är viktigt att du rengör handfatet och diskhon ordentligt varje vecka. Använda desinficerande våtservetter regelbundet för att få bort smuts och för att hålla handfat och diskhon rena.

Tips: Ha dina hårprodukter och smink på en duk så det inte hamnar på din bänkskiva. Glöm inte att rengöra din spegel också!

Dusch, badkar och toalett är förmodligen de smutsigaste platserna i badrummet. Det är dit vi går för att duscha efter en hård dags arbete. Alla använder dessa platser. Toaletten används dagligen och måste nästan göras rent dagligen också. Toalettstolen har många bakterier och det är klokt att rengöra den varje dag om möjligt. Ha några desinficerande våtservetter bredvid toaletten så den kan rengöras dagligen. Använd en bra borste och p rengöringsmedel för att rengöra toalettstolen. Samma sak med duschen. Duschen bör rengöras regelbundet eftersom våra kroppar och hår sköljs av där.

Tips: Rengör toalettstolen, duschen och badkaret med starka rengöringsmedel en gång i månaden för att se till att det inte finns några bakterier i dem.

Allt är inte förlorat med ett smutsigt badrum. Vissa badrum har hemsk planritningar som gör det svårt att städa effektivt. Det finns trasiga plattor som får smuts att fastna i dem eller så blir rören igensatta och saker börjar att gå sönder. Att möblera om badrummet kan vara en bra ide om det kan underlätta städningen. Du kan byta ut saker i badrummet som blir lätta att städa, du kan också göra det grönt och vackert med växter och prydnadssaker.